Linkbuilding met vrienden

LinkbuildingWeet je dat linkbuilding niet alleen nuttig, maar ook heel leuk kan zijn? Je moet er alleen even voor gaan zitten en wellicht een beetje creatief zijn. Het optimaliseren van je vindbaarheid is echter wel degelijk heel belangrijk. Dus vergeet linkbuilding niet bovenaan je to do lijstje te zetten.

Linkbuilding doe je al

Iedereen heeft tegenwoordig wel een account op een sociaal medium. Of het nou Facebook, Twitter of Hyves is. En dus ben je vaak al ongemerkt bezig met het vergroten van jouw boodschap. Heb je wel eens meegemaakt dat jouw twitterbericht geretweet werd? Linkbuilding werkt net zo. Alleen probeer je dat bewuster te doen. Een retweet doet wonderen. En voor je followers is het meestal een kleine moeite. Een goede tweet kan al snel op enkele tientallen retweets rekenen. En als je het echt goed aanpakt op honderden.

Linkbuilding niet vervelend

Vergeet niet dat het om je vrienden gaat. En ga je serieuzer bezig met linkbuilding, uiteindelijk ook je klanten. Dus ga je via sociale media bezig met linkbuilding. Vergeet dan niet dat je je followers op relevante informatie trakteert. Dus plaats iets interessants via een tweet of op je Facebookaccount. Uiteindelijk zullen mensen je ook sneller retweeten of je bedrijf onder de aandacht brengen. Zoek een goede mix tussen de tweets die zakelijk interessant zijn en die je followers als interessant ervaren.

Houd linkbuilding sociaal

Alle sociale media hebben ook zo hun nadelen. Je bent immers niet altijd blij als je wordt doodgegooid met reclame. Denk eraan dat niet iedereen gecharmeerd is van een flinke portie reclame. Linkbuilding moet daarom een sociaal karakter hebben. Zo houd je iedereen te vriend en ben je toch bezig met het vergroten van je naamsbekendheid. En dus met het vullen van je eigen portemonnee.