Met Google nu ook offline vertalen mogelijk

Internetgigant Google heeft door middel van een nieuwe update voor de translate app voor besturingssysteem Android offline vertalingen van woorden en zinnen mogelijk gemaakt. Nu kunnen 50 verschillende talen gebruikt worden in het programma en dat alles zonder internetverbinding. Ook de Nederlandse taal is opgenomen in het systeem.

Met de Google translate app voor Android was het al mogelijk om woorden en zinnen te vertalen door verbinding te maken met de Google-servers. Een nadeel aan dat systeem is dat er altijd internet voor nodig was. Met name in het buitenland, waar de meeste mensen de applicatie nodig hebben, wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van internetverbindingen door relatief hoge kosten. Google heeft op dit tekort ingespeeld door offline pakketten beschikbaar te stellen.

Gebruikers van de applicatie kunnen nu verschillende taalpakketten downloaden via internet, zodat ze die later in situaties waar geen internet is kunnen gebruiken. Dit betekend dat mensen wel moeten nadenken welke taalpakketten ze nodig hebben op korte termijn.

De applicatie ondersteunt verschillende vormen van vertalen. Gebruikers kunnen zelf woorden en zinnen intikken en die direct laten vertalen, maar daarnaast is het mogelijk om gesproken tekst te vertalen met de dienst van Google. Ook is er een optie tot het uploaden van een foto van bewegwijzering of een menukaart in een restaurant en dan alle tekens in het geheel te laten vertalen.

Bron: Nu.nl